Erik Reimes
Hjemmeside
Til Forsiden - Home

Tatoveringer
Malerier
Skulptur

Historier fra tidligere tider
Kontakt
Links
cv

 













                Historier fra tidligere tider

1997 

1997

28-30. November 1997

Kunsten på Kroppen
deltog i den Tredje Internationale
Tatoverings convention i

Malmö.

Det blev en flot succes. Erik vandt første præmie i begge de bedste kategorier: Bedste Helhed (Best Overall). Det vil sige den tatovering som fungerede bedst på kroppen.
To personer som Erik har tatoveret, stillede op, og de vandt begge to.
Lea blev bedste kvinde, og Thomas bedste mand.
De er begge to med i billedet herunder:

Præmievindene tatoveringer
Trio- vikingetatoveringer

Leas drage

 

Hovednavnet på denne convention, var ellers Paulo Suluape som kom fra Samoa, og viste og udførte traditionel samoriansk tatovering.
Og så var Kunsten på Kroppen der, for at danne modvægt mod alle de mere almindelige tatovører og bikertatoveringer.


Erik har udstillet og arbejdet i
Tasiilaq (Ammassalik)
i Øst Grønland

28 August til 16 September 1997

Jeg blev inviteret af den lokale kunstforening: Tunu, og museet i Tasiilaq til at lave en udstilling om tatovering, og til at holde foredrag, og til at tatovere folk i byen.

Det blev til en fantastisk rejse. Østgrønland er fantastisk smukt, og Tasiilaq er lidt af en perle.
Byen ligger utroligt isoleret. Der bor ca 1700 mennesker, og man kan kun komme dertil med helikopter. Om efteråret, fra Juli til November kan man sejle dertil, og der kommer ca 4 gange skib til byen med forsyninger. Om vinteren er det muligt at komme dit med hundeslæde.
Det er ikke mere end 100 år siden de første europæere kom til stedet, byggede det første hus, og grundlagde byen. Så historien og de gamle myter ligger lige under overfladen.

Den mest normale måde er at komme flyvende. Der er tre ugentlige forbindelser fra Island via flyvepladsen i Kulusuk - ca 15 minutter fra Tasiilaq i helikopter.

Museet i Tasiilaq er indrettet i den tidligere kirke. En fin gammel træbygning lige ved havnen.
Udstillingen lagde vægt på tatoveringens historie rundt om i verden. Naturligvis med særlig vægt på tatovering blandt inuit. Til sidst var der nogle af mine egne arbejder.

Jeg holdt et velbesøgt foredrag på skolen om samme emne.

Vi indrettede et lagerlokale i den byens boghandel/grillbar mm. Det blev meget hyggeligt. Jeg sad mellem sække med kaffebønner, toiletruller, kasser med printerpapir, og meget andet. Ikke noget normalt sted at indrette en tatoveringsforretning, men alligevel helt fint.
Jeg fik en ordning med sygehuset for at sterilisere mine nåle og rør.

Stedet hed Neriusaaq (Regnbuen). Det bestyres af Gerda, og de har næsten alt: Boghandel, grillbar, pølser, is, slik, etc.

En af de første jeg tatoverede, var museets leder, Ole. Desuden en række folk som var født og opvokset på stedet. De fik flere isbjørne, hvaler, sæler og lignende ting fra Grønland.

Vi mødte nogle utroligt dejlige og gæstfrie mennesker.
Vi tog os også tid til at se os omkring i omegnen af byen. Anita og jeg blev gift på rådhuset. Vi holdt kaffemik med trommedans. Vi kom på sejlture. Jeg padlede i kajak og passede et kobbel på 10 slædehunde i en uge. Vi oplevede en Piteraq, som er en storm med flere gange orkans styrke. Det blev i det hele taget til tre uger, mættede med oplevelser.


Den 23 og 24 August
Udstillede og arbejdede Erik i Buderup Ødekirke i Nordjylland
sammen med Steffan Herrik (skulptur og grafik).

Det blev en ualmindeligt flot og velbesøgt udstilling
Blandt andet var TV2 på pletten og udsendte noget. Både lokalt i Nord Jylland, og over det landsdækkende program: Lorry.

Buderup Ødekirke er fra 1200-tallet. Den har ikke været i brug som kirke siden 1907, men har flere gange de seneste år dannet rammen om kunstudstillinger og koncerter.
Det var meget flot at udstille i den. Der er ingen elektricitet indlagt, så vi var afhængige af sollyset, som til gengæld sørgede for at oplevelsen af udstillingen skiftede hele dagen, efter som lyset flyttede sig.
Det var Vesthimmerlands Kunstforening: "Kilden" som stod for arrangementet, og som havde inviteret Steffan Herrik og Erik Reime.
For kunstnerne blev det, foruden oplevelsen med udstillingen, til et dejligt møde med nogle meget gæstfrie mennesker.

Her kan du se nogle billeder fra udstillingen


Maj i Norrköping, Sverige
I begyndelsen af Maj var Erik og Colin i Norrköping i Sverige til Swedish Tattoo Convention. Det var også en succes. Bl.a. vandt Erik 1. præmie for Bedste Ryg tatovering på Kvinde.


Påskeudstilling 1997

Erik Reime udstillede fotografier af egne arbejder
sammen med billedhuggeren Steffan Herrik fra Fyn,
i Galleri Jensen i den lille by Stavern ved Ytre Oslofjord
i Norge i Påsken 1997.

I løbet af den uge udstillingen varede, så mellem 3 og 4000 gæster udstillingen! På det travleste talte vi 95 nye gæster på et kvarter! Folk stod i kø både for at komme op trappen, og ned igen.

Mens udstillingen varede, tatoverede Erik i det samme lokale. Dermed kunne almindelige folk se tatovering, både på billeder og i praksis.

Steffan Herrik udstillede sine Gumozoer, som er underfundige skulpturer i sorttjæret jern. Desuden præsenterede han grafik og maleri.

Udstillingen var en stor succes, og blev flot omtalt i de lokale medier.

 

 

 


Kontakt Erik Reime: erik@reime.dk