Erik Reimes
Hjemmeside
Til Forsiden - Home

Tatoveringer
Malerier
Skulptur

Historier fra tidligere tider
Kontakt
Links
cv

  

Fra Frederiksborg Amts Avis 6. oktober 2007 under rubrikken: Rudersdal:


Ingrid Duch har taget en række malerier med temaet 'mor og barn' med til Birkerød Kunstforenings Oktoberudstilling.

Foto: Mikkel Prytz

Alsidig kunst i samspil  
Birkerød Kunstforenings Oktoberudstilling præsenterer granitskulpturer, temperateknik og vikingetusser og får det bedste frem i de forskelligartede værker.  

BIRKERØD: I dag åbner Birkerød Kunstforening dørene for Oktoberudstillingen, hvor modtagerne af dette års pris fra Tychos Fond fremviser deres værker.

  I år gik prisen til skulptøren Henrik Troelsen, billedkunstneren Ingrid Duch samt tatovøren Erik Reime, som hver modtog 25.000 kroner sammen med en opfordring til at deltage i udstillingen.

  - De var faktisk nærmet tvangsindlagt til at udstille her, griner Ole Lejbach, der som formand for fonden har været med til at udvælge de tre kunstnere.

  - Det er sjovt at være julemand, når man kan give en hjælpende hånd til et par værdigt trængende kunstnere - og det er vi jo næsten alle sammen, siger Ole Lejbach, der selv udstiller samme sted i begyndelsen af næste år.

  Udstillerne repræsenterer Sjælland, Fyn og Jylland, men det har ifølge Ole Lejjbach ikke spillet nogen rolle for udvælgelsen.

  - Fonden ville sammensætte tre kunstnere, der kunne bære en udstilling sammen, og det kan de her. De forskellige værker virker godt sammen og understøtter hinanden, forklarer Ole Lejbach,  der af samme grund har I valgt at sætte skulpturer, fotografier af tatoveringer og malerier sammen i hvert udstillingsrum.

 

Æg, sten og tusch

  De fleste af Ingrid Duchs billeder er malet i år og er blevet til efter et ophold i Berlin, hvor kunstneren tilbragte sin tid med at besøge forskellige udstillinger.

  - Jeg så mange malerier med mor-barn-motiver, og det har inspireret mig meget i de billeder, der hænger her. Temaet går igen i alle sammen, selvom det er mere tydeligt i nogle malerier end i andre, fortæller kunstneren, der maler med teknikken tempera, hvor pigment bindes med æg og olie.

  Henrik Troelsen arbejder med sine granitskulpturer ud fra den motivation, at det er nemt at slå et hjørne af en sten, men at det er meget svært for alvor at komme ind i den.

  - Jeg har valgt ikke at skjule ridser og mærker fra skærearbejdet, fordi det færdige arbejde skal afspejle processen, siger Henrik Troelsen, der heller ikke polerer stenen for at få dens smukke, klare farver frem.

  - På den måde er man med til at skjule dens form, mener han.

  Erik Reime har taget en række fotografier af sine tatoveringer på forskellige menneskers diverse kropsdele med til Oktoberudstillingen. Når han stikker med nålen, tager han udgangspunkt i kroppens egne former og lader sig inspirere af vikingemotiver og helleristninger.

  - De historiske rødder er vigtige, for tatoveringen er den ældste form for kunst, vi har. Derfor synes jeg, at det er spændende at tage den op og gøre den levende igen, siger tatovøren, der også bruger ældgamle teknikker til at få farven ind under huden på sine kunder.

  Hvis man ønsker sig en af Erik Reimes grafiske kropsudsmykninger, kan man således se frem til at få den lavet med eksempelvis en tjørnetorne eller et stykke skarp flintesten.        

prytz

 

Der er fernisering på Oktoberudstillingen i dag fra klokken 13 til 15 i Birkerød Gl. Præstegård. Udstillingen kan ses frem til den 18. november.


Tatovør Erik Reime har fundet inspiration i gamle krigsmotiver,
men synes selv, at kniven i figurens hånd lige så godt kunne
være en tatoveringsnål.

 

 

 

 


Kontakt Erik Reime: erik@reime.dk